Institut

Hartefakt Institut se zalaže za izgradnju odgovornog društva kroz istraživanja, kreiranje inovativnih metoda delovanja, razvoj programa regionalne i evropske saradnje i razmene sa pojedincima, organizacijama i javnim institucijama.

HF Institut se fokusira na uspostavljanje kulture sećanja, promociju ljudskih prava i prava marginalizovanih grupa, konceptualizaciju umetnosti kao instrumenta pozitivnih društvenih promena, stvaranje uslova za razvoj građanskog aktivizma, kao i poboljšanje uslova rada u kulturi i civilnom sektoru.

Od 2009. godine HF Institut je razvio brojne programe: „Re-connection“ koji kroz projekte iz različitih oblasti uspostavlja društveni dijalog između Kosova i Srbije, „Intruders“ - platforma koja istražuje i beleži LGBTQ istoriju, „European Task Force“ - program koji omogućava građanima da učestvuju u formulisanju javnih politika, „WakEUp“ - program koji se kroz multimedijalne kreativne sadržaje bavi mehanizmima identifikacije i saosećanja u kontekstu izbegličke krize...