Aveti u martu ponovo u Beogradu

Aveti u martu ponovo u Beogradu

Posle tromesečne pauze, predstava „Aveti“ Henrika Ibzena, u režiji Andreja Nosova ponovo se izvodi na sceni Bitef teatra u ponedeljak, 6. marta 2017. godine u 20 časova.

Predstava „Aveti“ Henrika Ibzena, u režiji Andreja Nosova ponovo se izvodi na sceni Bitef teatra u ponedeljak, 6. marta 2017. godine u 20 časova.

"Aveti" su priča o ljudima koje je život, njihovi izbori i njihova ubeđenja, prikovao uza zid. Iza zida ima života i oni će nastaviti da ga žive, samo je pitanje kakav će biti. Sa Ibzenom sve može da izgleda „prazno“ spolja ako nije „puno“ iznutra. I zbog toga je ova predstava sublimacija prethodne četiri. Temeljno radeći na rpedstavi, glumačka ekipa je zajedno sa rediteljem intenzivno se trudila da ovaj tekst upravo “napuni iznutra”.

Uloge tumače Mirjana Karanović, Slobodan Beštić, Branko Cvejić, Milan Marić i Jovana Gavrilović. Glumci za likove kažu da se dosta razlikuju od njih i da je bilo potrebno uložiti veliko vreme i trud da bi razumeli njihove pobude i poteze, tako da ih odigraju sa snagom i odlučnošću koja se od njih traži.

Mirjana Karanović, koju ćete gledati kao Helenu Alving, udovicu i majku koja čini sve da zaštiti svog sina jedinca od prošlosti, kaže da je reč o komlikovanoj ulozi, koja joj je zadavala dosta problema, jer je njena priroda potpuno drugačija od karaktera gospođe Alving.

„Zato što u mom životu nema nerasčišćenih stvari iz prošlosti, i nemam te vrste tajni koje me životno određuju. Trebalo mi je vremena da shvatim zašto ljudi žive s velikom tajnom čitvog života, i nose to kao nekakav ogroman teret koji posle skupo košta, ne samo njih, nego i ljude u njihovoj okolini. Kada nešto odlučimo da sakrijemo, kada mislimo da to možemo da „gurnemo pod tepih“, to je u prvom trenutku jedno odlično rešenje, i onda se ponašemo kao djeca koja dlanovima zatvore oči i kažu „Ne vidiš me, nema me!“. Ali, taj problem ne nestaje, on je uvek tu, i onda ta trulež povremeno ispliva na površinu. Ima u nama nešto crvotočno, i to su te aveti u nama. Ali, aveti su svuda oko nas, na celom ovom prostoru, jer nismo u stanju da razrešimo pitanja prošlosti“, izjavila je Mirjana Karanović.

Karte su u prodaji na blagajni Bitef teatra i preko Gigstixa.

 

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru