Izložbom Srđana Ćešića zatvoren Festival tolerancije

Izložbom Srđana Ćešića zatvoren Festival tolerancije

Izložbom „Ništa ni o čemu“*, *umetnika Srđana Ćešića u galeriji O3one sinoć je zatvoren prvi Festival tolerancije u Beogradu.

Izložbu je otvorio poznati grafički dizajner Mirko Ilić, koji živi i radi u Njujorku.

- Ono što je mene iznenadilo kod Srđana je njegova nepretencioznost i to nije lažna skromnost. Ovolika količina pameti i duhovitosti se retko nađe. Njegov rad zahteva mnogo hrabrosti, što je Srđan osetio na svojoj koži - rekao je Ilić.

„Ništa ni o čemu“ je izložba ilustracija, fotomontaža, tekstova i video radova nastalih kao deo aktivnosti na društvenim mrežama, gotovo jedinom preostalom mediju u Srbiji kroz koji je moguće ostvariti nezavisan angažman i kritički pogled na našu političku i širu društvenu stvarnost. Svojim radovima autor se suprotstavljao političkim stranputicama kojima se Srbija kretala i zalagao za pomirenje, toleranciju i odmak od sistema vrednosti koji je našu zemlju i njeno bliže okruženje pretvorio u područje konstantne krize i sinonim za nestabilnost i tenziju. 

Srđan Ćešić rođen je 1969. godine. Završio je studije vizuelne komunikacije na International College of Arts and Sciences u Milanu. Scenarista je i reditelj satiričnih emisija „Nikad izvini“, „Iz nepoznatih razloga“ i „UPS!“. Objavljivao je političke ilustracije u časopisima Intervju, Borba i NIN. Kao umetnički direktor, dizajner i reditelj radio je na brojnim marketinškim, političkim i društveno angažovanim kampanjama.

Izložba traje do subote, 22. novembra.

Posle Zagreba, Rijeke, Sarajeva, Beča i Cetinja, Beograd je bio domaćin festivala čiji se program sastojao od filmskog, izložbenog i obrazovnog programa.

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru