Novembarski repertoar

Novembarski repertoar

Hartefaktov repertoar, inspirisan dramama skandinavskih autora Henrika Ibzena i Augusta Strindberga. U novembru, publika će na sceni imati prilike da vidi predstave Aveti i JuliJA.

Aveti u režiji  Andreja Nosova ulaze u treću sezonu svog izvođenja na sceni Bitef teatra, a prvo igranje biće u subotu 11. novembra u 20 časova.

Predstava rađena po istoimenoj drami Henrika Ibzena je komad o instituciji braka, o palanci i o poziciji žene u građanskom društvu, žene koja je i dalje potlačena. Aveti predstavljaju pokušaj prebacivanja antičke grčke tragedije u građanski salon koji postaje novo središte društvenih sukoba i problema, koji više nisu posledica „igre bogova“ nego duboko korumpiranog, licemernog i malograđanskog društva.

 Uz Andreja Nosova, autorski tim predstave čine i dramaturg predstave Vuk Bošković, scenografkinja Mirna Ler, kostimografkinja Lejla Hodžić Djuralight, kao dizajner svetla, a u predstavi igraju Mirjana Karanović, Slobodan Beštić, Branko Cvejić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

JuliJa je nova Hartefaktova produkcija i autorski projekat Mirjane Karanović, a novembarska izvođenja biće u subotu 18. novembra i nedelju 19. novembra, s početkom u 20 časova, takođe na sceni Bitef teatra.

Inspirisana dramom Gospođica Julija, Augusta Strindberga, a sa ličnim pečatom, Mirjana Karanović govori o položaju žene u savremenom društvu. Julija se ne miri sa ulogom u društvu koja joj je nametnuta. Julija se ne miri sa maskom koja joj je još davnih dana nametnuta. Ona ne pristaje na prosto sparivanje, ona ne pristaje na ništa manje od čiste ljubavi. Ona voli sebe da bi volela druge. Ona ne misli isto kao svi jer ne može. Zbog toga borba naučenog i instiktivnog postaje borba za život kakav voli da živi.

Pored Mirjane Karanović, koja glumi u predstavi koju je sama i režirala, autorski tim dopunjuju i Sonja Vukićević, koreografikinja, Damjan Kecojević, asistent režije, Mia David scenografkinja, Zora Mojsilović, kostimografkinja, Draško Adžić, kompozitor, Nina Džuver, dramaturškinja, Djuralight, dizajn svetla. 

 

Prodaja i rezervacija karata moguća na blagajni Bitef teatra

 .

 

 

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru