Online prostor – Farsa ili snažno društveno oružje?

Online prostor – Farsa ili snažno društveno oružje?

HFestivala vam ove godine predstavlja i debata na temu sve prisutnijih nezavisnih online medija u Srbiji, koja će se sagledavati kroz prizmu nedavno pokrenutog portala Remarker.

Online prostor i društvene mreže, kao platforme za otvorenu diskusiju o najrazličitijim temama, predstavljaju osnovu slobodnog društva. Demokratizacija medijskog prostora dovela je do otvaranja mnogih nepopularnih tema. Pitanja nacionalnih manjina, marginalizovanih grupa, rodne ravnopravnosti, slobode govora i ljudskih prava, samo su neke od tema koje su sada prisutnije u domaćim online medijima.

Pitanje je, da li dovoljno koristimo potencijal online nezavisnih medija i društvenih mreža? Koje su prednosti i mane online aktivizma? Koja je budućnost online portala u Srbiji? Na koji način online mediji mogu uspostaviti kredibilitet? Da li je internet prostor u okviru kojeg je sloboda govora zastupljenija nego u nekim drugim oblicima medijskog izražavanja? Koliko je važna komunikacija politike uz pomoć socijalnih mreža? Da li one predstavljaju prostor za dijalog ili vrše funkciju eliminisanja realnog društvenog angažmana?

U svetlu novog nezavisnog online portala, Remarker, moderator Nikola Ljuca će sa učesnicima debate pokušati da odgovori na ova, ali i mnoga druga važna pitanja vezana za temu postojanja i funkcionisanja nezavisnih online platformi u Srbiji.

Pridružite nam se u četvrtak, 14. decembra, u 18 časova u sali Opštine Vračar.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru