Traže se glumci i glumice za performans Kateksis: Fenomen istine na suđenju

Traže se glumci i glumice za performans Kateksis: Fenomen istine na suđenju

Hartefakt fond (Srbija) i Elaps (Francuska)

raspisuju

AUDICIJU

za glavne uloge u internacionalnoj koprodukciji

KATEKSIS: FENOMEN ISTINE NA SUĐENJU

Režija: Nik Milet    Autori: Nik Milet i Dejvid Henkok

 

Kateksis predstavlja novu pozorišnu formu, koncept koji od glumaca zahtijeva realističnu glumu i strast prema istraživanju svojih uloga do krajnjih granica. Sinergija, stvorena između novih tehnologija i pozorišta, u okviru Kateksisa, otvara mogućnost za stvaranje nove pozorišne forme, koja publiku aktivira i poziva na istraživanje i preispitivanje etičkih, društvenih i političkih tema kroz prizmu tehnologije.

Pozivamo sve zainteresovane glumce i glumice, koji imaju između 25 i 39 godina da svoj kratki CV/bio na engleskom i fotografiju pošalju na contact@elapse.eu i info@heartefact.org , najkasnije do petka, 1. juna 2018. godine. U subject mail-a staviti Kateksis – kasting.

Audicija će se održati u nedelju, 3. juna u Sarajevu. Svi/e odabrani/e kandidati i kandidatkinje bit će mailom obaviješteni o detaljima audicije.

Performans će biti na srpsko-bosansko-hrvatskom jeziku, ali je neophodno dobro, aktivno znanje engleskog jezika jer će kompletan redateljev rad sa glumcima i ostala komunikacija na projektu biti engleskom jeziku. 

Prvi dio procesa odvijat će se odmah po završetku audicije u trajanju od dve nedelje, u Sarajevu i Beogradu, dok je intenzivni rad na performansu predviđen za septembar kada će se desiti i premijerna izvođenja u Beogradu i Sarajevu.

Projekat je podržan od strane fonda Kreativna Evrope i rezultat je višemjesečnog rada partnera iz Francuske, Belgije, Nizozemske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su kombinovanjem pozorišta, nauke i tehnologije osmislili jedinstveno iskustvo koje preispituje trenutak u kome živimo i pojam istine u savremenom društvu.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru