"Šklovski: Energija zablude" u nedelju premijerno u Fabrici

"Šklovski: Energija zablude" u nedelju premijerno u Fabrici

Hartefakt fond predstavlja novu produkciju - "Šklovski: energija zablude", u saradnji sa beogradskim klubom Fabrika, koja će premierno biti izvedena 03. juna 2018. godine u 20 časova u beogradskom klubu Fabrika (Bulevar Despota Stefana 115, ulaz iz Poenkarove ulice).

Nastala po motivima romana "ZOO ili pisma ne o ljubavi" Viktora Šklovskog, predstava"Šklovski: energija zablude", autorska predstava Branislave Stefanović, prati život poznatog umetnika tokom njegovog kratkog izbeglištva u Berlinu 1923. godine. Razočaran neuzvraćenom ljubavlju, Šklovski se odriče svojih shvatanja i vraća u SSSR.

"Viktor Šklovski i Alja (Elza Triole - mlađa sestra Ljilje Brk, muze Vladimira Majkovskog) junaci su ljubavnog "romana" (koji to nije) o ruskim emigrantima (koji to nisu). Iz Rusije njih dvoje, nošeni vihorom rata (1914.) i revolucije (1918.) dospevaju u Berlin. Tuđa zemlja, tuđi ljudi, tuđa kultura, dvoje sličnih i pitanje: ostati, otići ili vratiti se u svoju domovinu", navodi autorka Branislava Stefanović.

Mesto nekadašnje klanice BIM Slavija pretvoreno je u multidisciplinarni prostor Fabrika, u kome će se odigrati ova site-specific predstava/instalacija, u kojoj uz mlade glumice Sonju Isailović, Kristinu Savkov i engleskog glumca i reditelja Paul Murray-a, glavnu ulogu ima i Akademski ženski hor Collegium Musicum, koji predvodi dirigentikinja Dragana Jovanović.

Predstava je nastala u produkciji Hartefakt fonda, kluba Fabrika i hora Collegium Musicum, u saradnji sa Akustičnom laboratorijom ETF-a i Laboratorijom za doživljaj zvuka FDU - soba64.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nakon premijernog izvođenja u nedelju, 3. juna u 20.00 časova, prva repriza zakazana je za ponedeljak, 4. jun u 20.30 časova. Ulaznice za događaj dostupne su na svim prodajnim mestima Evantima.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru