Predstava Mali mi je ovaj grob gostvala u Torontu

Predstava Mali mi je ovaj grob gostvala u Torontu

Nakon regionalne turneje i gostovanja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, kao i brojnih priznanja kojima je nagrađena na festivalima u Sarajevu i Brčkom, predstava Mali mi je ovaj grob, po tekstu Biljane Srbljanović u režiji Dina Mustafića, gostvola je sinoć u Isabel Bader Theater-u u Torontu.

Predstava u produkciji Heartefacta, Bitef teatra, Mess-a, Kamernog teatra 55, Teatra Ulysses i Testament films-a, a u organizaciji domaćina System Entertaiment iz Toronta izvedena je sinoć u dva termina od 18h i 21h, pred oko 700 gledalaca.

Publika, koju su čininili naši iseljenici generacije devedesetih, ali i veliki broj Kanadjana koji su preko socijalnih medija saznali za odvijanje ovog nesvakidašnjeg dogadjaja, ispratila je predstavu velikim aplauzom i identifikovala se sa tematikom i sudbinom glavnog junaka - Gavrila Principa.

Uz Ermina Brava i Svetozara Cvetkovića, najviše aplauza, ali i suza izmamili su glumci mlađe generacije Marko Janketić i Milan Marić. Amila Terzimehić koju je publika prepoznala zahvaljujući liku koju tumači u akcionom hitu – Novembar Men, je ovaj put u ulozi Ljubice, svojim sjajnim nastupom, ostavila poseban utisak na publiku .

Predstavi su prisustvovali i predstavnici konzulata Republike Srbije u Torontu.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru