“Šta je ona kriva nije ništa ona kriva“ na sceni pod sjajem zvezda

“Šta je ona kriva nije ništa ona kriva“ na sceni pod sjajem zvezda

Posle više od trideset fenomenalnih filmova i dve predstave ovog leta, poslednji dan školskog raspusta obeležiće pozorišni komad “Šta je ona kriva nije ništa ona kriva“ u organizaciji Filmstreet-a. Predstava u režiji Anđelke Nikolić i produkciji Hartefakt-a, biće izvedena na Kalemegdanu, iza Prirodnjačkog muzeja, u ponedeljak, 31. avgusta u 20.30 časova.

Pozorišna postavka sa čak 20 talentovanih, mladih glumica na sceni, omogućiće gledaocima da sagledaju bolne društvene okolnosti koje su se dugo razvijale u našoj zajednici, a čiji okidač je dolazak sve većeg broja azilanata u potrazi za boljim životom, bežeći od nasilnih sukoba na Bliskom istoku.
 
Drama Vesne Perić pobedila je na Hartefaktovom regionalnom konkursu za najbolji angažovani dramski tekst 2012. godine, a trenutno je na redovnom repertoaru beogradskog Bitef teatra.
 
Veliki broj posetilaca na prethodne dve predstave Filmstreet-a, odnosno više od hiljadu posetilaca na „Ćelavoj pevačici“ i skoro dve hiljade na „Opasnim vezama“, dobar su predznak da će i ovoga puta teatar pod sjajem zvezda imati rekordnu posećenost.
 
S obzirom da obrađuje temu migranata, predstava na Kalemegdanu će, pored kulturnog, imati i humanitarni karakter. U saradnji sa Centrom za zaštitu i pomoć tražiocima azila, Filmstreet i Hartefakt pozivaju sve posetioce da pre izvođenja predstave skromnim doprinosom (konzerviranom hranom, hranom i opremom za bebe, sredstvima za ličnu higijenu) pokažu solidarnost i lepo lice našeg grada.
 
Vidimo se na Filmstreetu. Pod sjajem zvezda!

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru