Aveti zauzele Beograd!

Aveti zauzele Beograd!

Da li znate kako izgledaju aveti? Da li biste ih prepoznali kada biste ih videli u svojoj ulici, na pijaci ili pak u svojoj sobi?

Kraj ove sedmice zatekao je Beograđane na ulicama sa izvesnim izrazom čuđenja na licu. U glavni grad ove jeseni uselile su se Aveti! Poput utvara koje su dobro zamaskirane i žive sasvim neprimetno među nama Aveti su odličile da pokažu svoje pravo lice...

Najprecizniji opis Aveti dao je Henrik Ibzen u svojoj čuvenoj istoimenoj drami, koja se od premijere 1881. godine izvodi širom  sveta.

Kako prave Aveti danas zaista izgledaju, publika će moći da sazna na pozorišnoj sceni Bitef teatra već od 15. oktobra, za kada će biti održana beogradska premijera predstave „Aveti“ u produkciji Hartefakt fonda.

Novo čitanje „Aveti“, u režiji Andreja Nosova, premijerno je izvedeno proteklog leta u okviru Festivala Grad Teatar – Budva. U predstavi igraju Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Autorski tim „Aveti“ čine i Vuk Bošković (dramaturg), Janko Dimitrijević (producent), Mirna Ler (scenografkinja), Lejla Hodžić (kostimografkinja), Nikola Tomašević (scenski pokret), Dragan Đurković (dizajner svetla) i Dušan Pavlović (sufler). Predstava je nastala u koprodukciji Hartefakt fonda, Festivala Grad Teatar – Budva, MESS festivala iz Sarajeva i Bitef teatra iz Beograda, uz podršku Ovation BBDO.

Nakon premijernog izvođenja 15. oktobra, kao i repriznog zakazanog za dan kasnije, „Aveti“ će se od novembra naći na redovnom reperotaru Bitef Teatra u Beogradu.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru