Nagrada FEST-a za Mirjanu Karanović

Nagrada FEST-a za Mirjanu Karanović

Na upravo završenom 44. FEST-u, priznanje za najbolju žensku ulogu u selekciji domaćih ostvarenja dobila je Mirjana Karanović!

Rediteljski debi Mirjane Karanović, film „Dobra žena“, nakon svetske premijere na Sandens filmskom festivalu, domaću premijeru imao je na ovogodišnjem FEST-u.

Glavnu ulogu u ovom filmu, čije je snimanje podržao i Hartefakt , igra naša čuvena glumica, koja je pomenuto priznanje osvojila „za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film“.

 

Film „Dobra žena“ prati glavnu junakinju koja, nakon trideset godina braka, saznaje tajnu o svom mužu zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje.

U trenutku kada saznaje da je teško bolesna, ona otkriva i ratnu prošlost svog muža i, po prvi put u životu, prinuđena je da sama donosi određene odluke.

Film „Dobra žena“ ovog proleća trebalo bi da stigne u bioskope širom zemlje, a Mirjanu Karanović do tada možete da gledate u „Avetima“, Hartefaktovoj predstavi koju je prema čuvenoj drami Henrika Ibzena režirao Andrej Nosov. Sledeće igranje „Aveti“ zakazano je za 16. mart u Bitef teatru.

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru