„Aveti“ ponovo na Festivalu Grad teatar u Budvi

„Aveti“ ponovo na Festivalu Grad teatar u Budvi

„Aveti“ će igrati u nedelju i ponedeljak, 24. i 25. jula u okviru Festivala Budva Grad teatar, na sceni u bečićkom naselju Vještica.

Pre skoro godinu dana predstava „Aveti“ u režiji Andreja Nosova, po istoimenom delu Henrika Ibzena, počela je svoj život upravo premijerom u Budvi. Usledilo je više od 20 igranja u različitim gradovima regiona, a sada se vraćaju da zauzmu Budvu po peti put.

 „Aveti“ istražuju i prikazuju najintimnije emocije likova koje nastaju kao posledica interakcije sa društvom koje je nezainteresovano za njih. Predstava je postavljena u minimalističkom salonu u kome se tokom jednog dana rešavaju pitanja vezana za prošlost i budućnost ljudi iz (naše) građanske klase koja je mnogo htela, a malo postigla.

U predstavi igraju: Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Autorski tim čine: Andrej Nosov (reditelj), Vuk Bošković (dramaturg), Janko Dimitrijević (producent), Mirna Ler (scenografkinja), Lejla Hodžić (kostimografkinja), Nikola Tomašević (scenski pokret), Dragan Đurković (dizajner svetla) i Dušan Pavlović (sufler).

Festival Grad teatar u Budvi je multimedijalna međunarodna manifestacija, koja obuhvata dramski, književni, likovni i muzički program. Ove godine organizuje se jubilarni, 30. put.

U okviru ovogodišnjeg programa festivala, „Aveti“ možete videti 24. i 25. jula u 21.30 na sceni Vještica u Bečićima.

Predstava Aveti nastala je u koprodukciji Hartefakt fonda, Grad Teatra - Budva, MESS festivala iz Sarajeva i Bitef teatra iz Beograda, uz podršku Ovation BBDO.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru