Florens Hartman otvorila 48 sati budnosti u Parizu

Florens Hartman otvorila 48 sati budnosti u Parizu

Performans 48 sati budnosti počeo je sinoć u 19h u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Ovo je poziv građankama i građanima Pariza da učestvuju u 48-časovnom neprekidnom javnom čitanju stotina stranica teksta: ličnih ispovesti izbeglica i priča o njihovoj sudbini.

Događaj je otvorila francuska novinarka i bivša portparolka Haškog tužilaštva Florens Hartman. Ona je pročitala proglas performansa pod nazivom „Zapamti budućnost“, čime je označen zvaničan početak 48 sati budnosti. Zatim su mikrofonu i stolici pristupili izvođači performansa iz Beograda, a za njima i posetioci i posetiteljke.

Deo atmosfere sa otvaranja možete pogledati ovde: https://vimeo.com/user56179167.

Svi koji posete Kulturni centar Srbije u Parizu do četvrtka, 22. septembra u 19h mogu čitanjem potresnih priča iz života izbeglica da učestvuju u performansu i pokažu solidarnost, humanost i budnost. Za sve ostale, koji ne mogu da prisustvuju, obezbeđen je live stream celokupnog performansa na internet stranici http://actionwakeup.net/.

Performans je deo multidisciplinarnog projekta WakEUp čiji su autori Andrej Nosov i Srđan Ćešić, a izvođači i koautori Janko Dimitrijević, Nevena Negojević i Jelena Graovac. Prateći program performansa čini izložba Marka Drobnjakovića Na putu, kao i video radovi Violončelo Srđana Ćešića i Solidarnost Andreja Nosova.

Performans 48 sati budnosti u Parizu realizuje Heartefakt uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS i Kulturnog centra Srbije u Parizu.

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru