"Ostaci" premijerno u Domu omladine Beograda

"Ostaci" premijerno u Domu omladine Beograda

„Ostaci“ Vuka Boškovića u režiji Andreja Nosova igraće u klubu Doma omladine Beograda 10. i 11. oktobra 2016. godine u 20 časova. Karte za premijerno izvođenje u novom prostoru možete kupiti na svim Eventim prodajnim mestima.

Ovo je veoma prilagodljiva pozorišna predstava koja istovremeno eksperimentiše i sa formom i sa prostorom. Na sceni su tri aktera, koja se smenjuju u ulogama četiri lika. Predstava se često pretvara u eksperimentalni rok koncert. Glumci sviraju bubnjeve, gitaru, harmoniku, klavijature, violinu i gusle, sve to kombinovano u izuzetnoj muzičkoj fantaziji Irene Popović Dragović.

 Nakon julskih izvođenja na festivalu Dev9t, predstava se oprobala u novom prostoru, crnoj kutiji, kakvu predstavalja klub Doma omladine Beograda. U raznim bojama i atmosferi punoj dima pokušaćemo da pokrenemo publiku i postavimo pitanja. 

Junaci drame Vuka Boškovića se vole ogrešno ili jednostavno, vole pogrešne. Oni se e usuđuju da vole tamo gde im se ta ljubav čini nepovratnom, rasutom, neipunjenom. Oni vole tamo gde je sigurno. 

A šta je sigurnost? Ima li sigurnosti danas?

Nije ni čudo što junaci nove drame Vuka Boškovića vole pogrešno. Ili vole pogrešne. Ili se ne usuđuju da vole tamo im se ta ljubav čini potpuno nepovratnom, rasutom i neispunjenom. Ili vole tamo gde je sigurno. Šta je to  sigurnost? Ima li sigurnosti? Kada smo sigurni? Ovo su samo neka od pitanja koja ovom predstavom otvaramo.

„Komad o nesrećnim i mrtvim ljudima. Oni pokušavaju da srede svoje intimne živote i međusobne odnose ispunjene ljubomorom, psihoaktivnim supstancama i tragovima ljubavi, dok paralelno istražuju ratne zločine. Odnosi između njih su zamršeni, opterećeni prošlošću, prećutkivanim svakodnevnim problemima i strahovima vezanim za budućnost. Svako od njih istovremeno i sumnja da ga svi ostali lažu, zbog čega je jako povređen, ali je takođe uveren u ispravnost svoje odluke da nikad nikome ne kaže istinu.“  Vuk Bošković, autor

 „Nije li ukleto usuđenje svakog čoveka koji pokuša nešto da menja, da ostane u toj borbi sasvim sam? Ili da čak i kada postoje saveznici i saborci, bude spreman da gubi iz dana u dan? Šta je to što gubimo pristajanjem na poredak koji je zasnovan na manipulativnim i pokvarenim ljudskim osobinama? Gubimo mogućnost da nam život bude dostojanstven, da oni koji ne zaslužuju i ne dobijaju, gubimo postor da volimo. Nije ni čudo što junaci nove drame Vuka Boškovića vole pogrešno. Ili vole pogrešne. Ili se ne usuđuju da vole tamo im se ta ljubav čini potpuno nepovratnom, rasutom i neispunjenom. Ili vole tamo gde je sigurno.

Ova predstava nema za cilj da bilo koga obrazuje o prošlosti, da bilo koga tera da radi bilo šta. Ova predstava najličnije postavlja pitanje: ima li smisla i vredi li i dalje pokušavati?“  Andrej Nosov, reditelj

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru