OBAVEŠTENJE: Rezultati konkursa u novembru

OBAVEŠTENJE: Rezultati konkursa u novembru

Na Hartefaktov konkrs za savremeni regionalni angažovani dramski tekst ove godine je pristigao rekordni broj dramskih tekstova, što je žiri stavilo pred težak zadatak- da izdvoji najboljih pet i proglasi pobednika.

Ove godine, na našu adresu su stigle 144 drame iz celog regiona. Članovi žirija, u želji da svakoj drami posvete posebno pažnju i pažljivo izdvoje svoje favorite, odlučili su da svoj konačan sud donesu u novembru. Više informacija o tačnom datumu proglašenja možete očekivati početkom narednog meseca.

Članovi žirija su pozorišni stvaraoci iz regiona - Biljana Srbljanović, Oliver Frljić i Filip Vujošević. Biljana Srbljanović jedna je od najpoznatijih savremenih dramskih autorki, čije su drame višestruko nagrađivane, prevedene na preko trideset jezika i izvođene u više od stotinu pozorišta širom sveta. Trenutno radi kao vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku Dramaturgija. Oliver Frljić je poznati višestruko nagrađivani hrvatski reditelj, koji uspešno radi u čitavoj bivšoj Jugoslaviji – pre svega Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Filip Vujošević, dramaturg i dramski pisac iz Beograda, dobitnik je Specijalne Sterijine nagrade za dramaturšku inovativnost, nagrade na Konkursu Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst i drugih.

Zajedno sa svim učesnicima, nestrpljivo očekujemo pobednike četvrtog konkursa za savremeni regionalni angažovani dramski tekst!

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru