OBAVEŠTENJE: Rezultati konkursa u novembru

OBAVEŠTENJE: Rezultati konkursa u novembru

Na Hartefaktov konkrs za savremeni regionalni angažovani dramski tekst ove godine je pristigao rekordni broj dramskih tekstova, što je žiri stavilo pred težak zadatak- da izdvoji najboljih pet i proglasi pobednika.

Ove godine, na našu adresu su stigle 144 drame iz celog regiona. Članovi žirija, u želji da svakoj drami posvete posebno pažnju i pažljivo izdvoje svoje favorite, odlučili su da svoj konačan sud donesu u novembru. Više informacija o tačnom datumu proglašenja možete očekivati početkom narednog meseca.

Članovi žirija su pozorišni stvaraoci iz regiona - Biljana Srbljanović, Oliver Frljić i Filip Vujošević. Biljana Srbljanović jedna je od najpoznatijih savremenih dramskih autorki, čije su drame višestruko nagrađivane, prevedene na preko trideset jezika i izvođene u više od stotinu pozorišta širom sveta. Trenutno radi kao vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku Dramaturgija. Oliver Frljić je poznati višestruko nagrađivani hrvatski reditelj, koji uspešno radi u čitavoj bivšoj Jugoslaviji – pre svega Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Filip Vujošević, dramaturg i dramski pisac iz Beograda, dobitnik je Specijalne Sterijine nagrade za dramaturšku inovativnost, nagrade na Konkursu Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst i drugih.

Zajedno sa svim učesnicima, nestrpljivo očekujemo pobednike četvrtog konkursa za savremeni regionalni angažovani dramski tekst!

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru