Predstava Ostaci u novembru u Domu omladine Beograda

Predstava Ostaci u novembru u Domu omladine Beograda

Naša najnovija predstava, Ostaci u režiji Andreja Nosova biće izvedena 7. i 13. novembra 2016. godine u 21 čas u klubu Doma omladine Beograda. Karte su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima.

Predstava, Ostaci u režiji Andreja Nosova biće izvedena 7. i 13. novembra 2016. godine u 21 čas u klubu Doma omladine Beograda.

Muziku za predstavu komponovala je Irena Popović Dragović, koja se pojavljuje i kao akter na sceni uz Miloša Timotijevića i Jelenu Graovac. Autor teksta je Vuk Bošković, a dramaturškinja predstave je Biljana Srbljanović.

Ovo je veoma prilagodljiva pozorišna predstava koja istovremeno eksperimentiše i sa formom i sa prostorom. Na sceni su tri aktera, koja se smenjuju u ulogama četiri lika. Glumci sviraju bubnjeve, gitaru, harmoniku, klavijature, violinu i gusle čineći da predstava izgleda kao svojevrsni rok koncert.

„Nije li ukleto usuđenje svakog čoveka koji pokuša nešto da menja, da ostane u toj borbi sasvim sam? Ili da čak i kada postoje saveznici i saborci, bude spreman da gubi iz dana u dan? Šta je to što gubimo pristajanjem na poredak koji je zasnovan na manipulativnim i pokvarenim ljudskim osobinama? Gubimo mogućnost da nam život bude dostojanstven, da oni koji ne zaslužuju i ne dobijaju, gubimo postor da volimo. Nije ni čudo što junaci nove drame Vuka Boškovića vole pogrešno. Ili vole pogrešne. Ili se ne usuđuju da vole tamo im se ta ljubav čini potpuno nepovratnom, rasutom i neispunjenom. Ili vole tamo gde je sigurno.

Ova predstava nema za cilj da bilo koga obrazuje o prošlosti, da bilo koga tera da radi bilo šta. Ova predstava najličnije postavlja pitanje: ima li smisla i vredi li i dalje pokušavati?“ izjavio je Andrej Nosov povodom predstave.

 Karte su u prodaji online i na svim prodajnim mestima Eventima (www.eventim.rs).

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru