Aveti na festivalu u Aranđelovcu

Aveti na festivalu u Aranđelovcu

Predstava Aveti gostovaće na 12. pozorišnom festivalu u Aranđelovcu u petak, 4. novembra u 20 časova.

Aveti će u petak, 4. novembra biti deo takmičarskog programa 12. pozorišnog festivala u Aranđelovcu, koji se održava od 1. do 6. novembra, pod sloganom Šekspir u nama.

Ovogodišnji festiva, ugostiće 6 predstava u takmičarskom programu, među kojima će se naći i Aveti. Svi programi festivala održaće se u dvorani Park, u Aranđelovcu. 

Ova predstava, rađena po istoimenoj drami Henrika Ibzena, u režiji Andreja Nosova, je komad o instituciji braka, o palanci i o poziciji žene u građanskom društvu, žene koja je i dalje potlačena. Aveti predstavljaju pokušaj prebacivanja antičke grčke tragedije u građanski salon koji postaje novo središte društvenih sukoba i problema, koji više nisu posledica „igre bogova“ nego duboko korumpiranog, licemernog i malograđanskog društva.

Aveti prikazuju i istražuju najintimnije emocije likova koje nastaju kao posledica interakcije sa društvom koje je nezainteresovano za njih. Predstava je postavljena u minimalističkom salonu u kome se tokom jednog dana rešavaju pitanja vezana za prošlost i budućnost ljudi iz (naše) građanske klase koja je mnogo htela, a malo postigla.

Predstava Aveti, nastala u koprodukciji Hartefakta, Bitef teatra, Fesivala MESS i Budva grad teatra, biće deo festivalskog programa 12. pozorišnog festivala u Aranđelovcu. Dramaturg predstave je Vuk Bošković, a u predstavi igraju Mirjana Karanović, Slobodan Beštić, Branko Cvejić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru