Aveti osvojile nagradu publike u Aranđelovcu

Aveti osvojile nagradu publike u Aranđelovcu

Predstava Aveti, Henrika Ibzena u režiji Andreja Nosova osvojila je nagradu publike na 12. pozorišnom festivalu u Aranđelovcu.

Predstava Aveti, po istoimenoj drami Henrika Ibzena, u režiji Andreja Nosova, rađena u koprodukciji Hartefakta, Budva grad teatra, Bitef teatra i MESS festivla osvojila je nagradu publike na sinoć završenom 12. pozorišnom festivalu koji je, pod nazivom Šekspir u nama, održan u Aranđelovcu.

Ovogodišnji festival u Aranđelovcu je u okviru svog glavnog programa ugostio predstave it regiona, kao i izložbu posvećenu Miri Banjac, uz promociju njene monografije.U konkurenciji od 6 predstava koje su tokom festivala izvedene u dvorani Park u Aranđelovcu, predstava Aveti, osvojila je nagradu publike.

 „Veoma svedena i efektna režija koju potpisuje Andrej Nosov istakla je snažan tekst o porodici, njenom usponu i padu, najviše prikazanom u odnosu majke sa sinom, ali i njihovom odnosu sa ukućanima i prijateljima. Minimalizam je svakako reč kojom se mogu opisati scenska rešenja počev od scenografije, kostima, pokreta i potpunog odsustva muzike. Nedostaci su upotpunjeni efektnom igrom svetla, zanimljivim i originalnim režijskim rešenjima koja podsećaju na glumački intermezzo između scena. Tim rešenjima publici se ostavlja da se uživi u dirljivu priču i glumu sjajne podele koja već postaje prepoznatljiva kada je ovaj reditelj u pitanju. Svi su ostvarili standardno dobre uloge ali svakako treba istaći Mirjanu Karanović i Milana Marića čija gluma kulminira kada ostanu sami na sceni“, navedeno je u prilogu RTV Šumadije povodom predstave.

Pogledajte prilog kompletan prilog https://www.youtube.com/watch?v=Q-t9pkiwjRQ

 

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
čet
Raspisan konkurs za rad u Hartefakt Institutu
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru