Premijera plesne predstave Stranac

Premijera plesne predstave Stranac

Premijera plesne predstave Stranac biće 1. i 2. decembra 2016. godine u 20 časova u UK Vuk Karadžić. Ovo, drugo po redu, koreografsko ostvarenje Miloša Isailovića nastalo je u koprodukciji Hartefakta i Nacionalne fondacije za igru.

Plesna predstava Stranac, u koprodukciji Hartefakta i Nacionalne fondacije za igru, drugo je po redu koreografsko ostvarenje mladog igrača i koreografa Miloša Isailovića i biće premijerno izvedena 1. i 2. decembra 2016. godine u 20 časova u UK Vuk Karadžić.

„Predstava je nastala iz mog ličnog iskustva i želim da inspirišem publiku da odgovre na sva pitanja koja ih muče potraže u detinjstvu, jer mislim da je sve počinje u kući u kojoj smo odrasli i porodici“, smatra Miloš. Njegova priča prati život sedmoro dece (igrača), koja žive zajedno u zgradi, sličnoj onoj u kojoj je on odrastao. Tu na istom spratu žive dve porodice. Prva, odakle su deca, glasna je, glasno razgovara, smeje se, svađa i voli. S druge strane, iz stana pored, nikad se ne čuje ništa, a odatle izlaze  uvek nasmejani ukućani. Ovakav kontrast utiče na likove i formira ih u zrele ljude kroz „igru njihovog odrastanja“.

Ovo je priča o nesreći, ali ne onoj koju prati zvuk sirena – o spoticanju i samoći, izazovu i iznenađenju, drugarima iz detinjstva i prvim ljubavima, razočarenjima i žurkama. Posvećena je svima onima koji su zamuckivali pred problemima, koji su se tražili, ali i skrivali u svoje ćoškove, prekrivajući glavu jasticuma dok traje svađa. Ovo je priča o svima nama, prikazana kroz osvežavajuću i autentičnu koreografiju koju izvodi sedam talentovanih igrača iz regiona.

Miloš Isailović, igrač i koreograf, predaje u Nacionalnoj fondaciji za igru, drži seminare u plesnim centrima i baletskim školama širom Evrope i asistira Edvardu Klagu na njegovim projektima.

Za svoj koreografski prvenac, Dunjaluk, dobio je nagradu Dimitrije Parlić, za najbolje koreografsko ostvarenje u oblasti savremenog teatra za sezonu 2015./2016. od Udruženja baletskih umetnika Srbije.

Pored Miloša, autorski tim čine i Draško Adžić, kao kompozitor i Ivana Ivković, kao dramaturškinja. Postavu plesača čine Nika Lilek, Anja Moderdorfer, Ivana Savić Jaćić, Tamara Pjević, Jure Masten, Alan Fuentes Guerra i Dejan Kolarov. 

 

Ostale vesti

čet
Novi logo tolerancije
pet
Drugi dan HFestivala
sre
Prvi dan HFestivala
pet
Program HFestivala
čet
Najava: HFestival
ned
Aveti u decembru